Новообрана президентка Молдови Мая Санду приїде до Києва.

Президент Молдови відвідає Київ 12 січня: відомі деталі першого візиту

Президентка Молдови Майя Санду відвідає Україну з офіційним візитом 12 січня. Про це заявили в канцелярії лідера Молдови.

Зазначається, що в Україну Санду приїде з делегацією, повний склад якої буде оголошено пізніше.

Президент Молдавії в рамках свого візиту в Україну зустрінеться з українським гарантом Володимиром Зеленським.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також у Києві у Санду заплановані зустрічі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем та головою Верховної ради Дмитром Разумковим.

Варто зазначити, що у листопаді Майя Санду під час зустрічі з українським послом в Кишиневі Марком Шевченком заявила про необхідність розморожування відносин з Україною.

"У нас багато спільних проблем, а також багато можливостей, які ми можемо разом реалізувати. Ми повинні вивести Молдову з ізоляції та негайно розморозити двосторонні відносини з Україною", - сказала тоді Санду.

Нагадаємо, новообрана президентка Молдови Мая Санду під час інавгурації перейшла на українську мову.

Як повідомляв портал Знай.ua, Санду хоче зміцнити відносини з Україною

Також Знай.ua писав, у столиці Молдови в серпні тисячі людей вийшли на протест проти політики уряду, який очолює Демократична партія.