У МОЗ назвали фейком інформацію про заборону продажу деяких непродовольчих товарів під час карантину. Про це під час брифінгу у вівторок, 5 січня, заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Чим дозволено торгувати в термін з 8 по 25 січня — це торгівля продуктами харчування, на торгових площах, де не менше 60% площі призначена для торгівлі харчовими продуктами, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв'язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням та засобами захисту рослин", - пояснив він.

Відзначається, що торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися тільки з умовою адресної доставки замовлень. Крім того, 5 січня на засіданні Кабмін затвердив деякі уточнення.

За словами міністра, коли уряд складав перелік товарів, які не можна буде купити, то виходив з того, що карантинні обмеження триматимуть в Україні лише 16 днів.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Нагадаємо, інфекціоніст Голубковська дала прогноз, як локдаун вплине на поширення covid-19 в Україні.

Як повідомляв Знай.uа, січневим карантином Україна не обмежиться, інфекціоніст розповів про ймовірні нові локдауни.

Також Знай.uа писав, що під час локдауну українців залишать без одягу, засобів гігієни та інформації, в МОЗ звернулися в Кабмін.