Українець потрібно повідомити, що наказ Міністерства фінансів України щодо "Загальнообов'язкового державного соціального страхування" набув чинності. Громадянам пояснили, як тепер нараховуватимуть суми для сплати єдиного внеску.

Про це стало відомо завдяки публікації видання "Пенсійний кур'єр" в мережі Facebook.

Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook
Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook

"Новини законодавства. Набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 21.12.2020 №790 "Про внесення змін до Інструкції про порядок нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування". З текстом цього наказу можна ознайомитися тут - https://ips.ligazakon.net/document/view/RE35579", - повідомляють в "Пенсійному кур'єрі".

Черга, скріншот: YouTube
Черга, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Для довідки: Загальнообов'язкове державне соціальне страхування - це система прав, обов'язків і гарантій, яка передбачає надання соціального захисту, що включає матеріальне забезпечення громадян у разі хвороби, повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття з незалежних від них обставин, а також у старості та в інших випадках, передбачених законом, за рахунок грошових фондів, що формуються шляхом сплати страхових внесків власником або уповноваженим ним органом, громадянами, а також бюджетних та інших джерел, передбачених законом.

Варто також нагадати нашим читачам, що Пенсійний фонд України повідомив про підвищення мінімальної пенсії для непрацюючих пенсіонерів з 1 січня 2021 року до 2 400 гривень. Відповідне повідомлення з'явилося на сторінці ПФУ в соціальній мережі Facebook.

Раніше повідомляли, виплати через захворювання або загибель від Covid-19: у МОЗ зробили заяву.

Як повідомляв Знай.uа, субсидії в Україні: змінено порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Знай.uа писав, виплати на дітей в Україні: Мінсоцполітики назвало кому і скільки належить допомоги.