Пам'ятаєте горішки зі згущеним молоком, які бабуся приносила з ринку в дитинстві? Коли представлялася можливість поласувати ними, ми відчували себе найщасливішими на землі. Ці солодощі -щось середнє між печивом і тістечком, сьогодні ми розповімо вам, як приготувати їх вдома без особливих зусиль.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГоловний нюанс приготування таких горішків-це роздобути форму. Така може продаватися в спеціалізованому магазині або" завалятися " на антресолях у тітоньки або улюбленої бабусі.
Зараз в магазинах продається варене згущене молоко, але є прихильники традицій, яким краще витратити 2-3 години, але все-таки зварити ідеальну згущене молоко.
Для цього:
а) виберіть правильне згущене молоко, в складі якого тільки молоко і цукор;
б) залийте банку водою, під час варіння вода повинна повністю покривати банку.
в) варіть на повільному вогні, довівши спочатку до кипіння, а потім, зменшивши потужність, варіть протягом трьох годин. Потім покладіть банку в холодну воду і дочекайтеся, поки продукт повністю охолоне. Інгредієнтів, зазначених в цьому рецепті, вистачить приблизно на 40-50 горішків.
Інгредієнти:
-
Борошно пшеничне-3 склянки
-
цукор - ½ склянки
-
яйця курячі - 2 шт.
-
вершкове масло-200 г
-
сода - ¼ ч. л.
-
сіль-2 щіпки
-
оцет-1 ч. л.
-
ванільний цукор - за смаком
-
варене згущене молоко — 1 банка
-
волоські горіхи очищені - за смаком
Спосіб приготування:
1. За допомогою віночка розітріть яйця з цукром. Маса повинна побіліти і збільшитися в обсязі приблизно в два рази.
2. Зручним способом розтопіть вершкове масло, остудіть і змішайте з яєчною масою.
3. Погасіть соду оцтом і додайте в загальну масу. Також додайте сіль. Перемішавши.
4. Просійте борошно і висипте її в загальну ємність. Замішайте тісто. Далі місіть його, поки воно не перестане липнути до рук.
5. Зберіть тісто в грудку, покладіть в миску, затягніть її зверху харчовою плівкою і поставте на 30 хвилин в холодильник.
6. Так як в тесті багато вершкового масла, змащувати форму додатково не потрібно. Заповніть виїмки на 2/3 тестом і випікайте половинки горішків до золотистого кольору.
7. Дістаньте печиво з форми, підрівняйте краю. Обрізки і волоські горіхи подрібніть, змішайте зі згущеним молоком.
8. Наповніть половинки начинкою, з'єднайте і залиште просочуватися. Насолоджуйтесь улюбленим смаком!
Раніше повідомляли, рецепт пікантною капусти по-корейськи: саме те, щоб зняти святкові токсини.
Як повідомляв Знай.uа, рецепт бананового кексу: готувати просто, відірватися неможливо.
Знай.uа писав, спробувавши раз, ви будете готувати його знову і знову: швидкий рецепт смачного апельсинового печива.