Мало хто знає, але головним "органом схуднення" є печінка. Безперечно, розщеплює жири шлунок, але регулює ці процеси печінка і жовчний міхур. Якщо метаболізм сповільнюється і жири починають накопичуватися в організмі - виникає таке неприємне явище, як ожиріння.
Запорука міцного здоров'я і гарного самопочуття - здорова печінка. Щоб цей орган був у норі, необхідно дотримуватися відповідного раціону харчування. Потрібно додати кілька корисних продуктів в своє меню - і результат не змусить себе довго чекати, всього 30 днів.
7 продуктів, які здатні очистити печінку і нормалізувати вагу

часник, фото Pxhere
часник, фото Pxhere

1. Часник
Класика народної медицини, не втрачає своєї актуальності з роками. Лише один зубчик часнику вранці на голодний шлунок. І всі недуги залишаться в минулому! Якщо ви турбуєтеся, що неприємний запах з рота заважатиме вам працювати протягом дня, то можете не хвилюватися. Є кілька простих способів, які допоможуть уникнути цього неприємного "побічного ефекту".
Перший - ковтніть часник, як звичайну таблетку. Другий - після часнику пожуйте листя м'яти або імбир.

грейпфрут, фото Pxhere
грейпфрут, фото Pxhere

2. Грейпфрут
Цей фрукт буквально таки ідеальний для здоров'я печінки! Антиоксиданти і вітамін С, що містяться в грейпфруті у великих кількостях, здатні очищати печінку природним шляхом.
Найкраще вживати грейпфрут вранці - у вигляді свіжого соку. Що важливо, грейпфрут не тільки нормалізує роботу печінки, але і додасть бадьорості і поліпшить імунітет.

Авокадо, скріншот: Youtube
Авокадо, скріншот: Youtube

3. Авокадо
Джерело жирних кислот Омега-3 - компонентів, необхідних для злагодженої роботи серцево-судинної системи. Разом з тим авокадо допомагає боротися з токсинами і жирами, які накопичуються в печінці.
4. Гречка
Цю крупу можна знайти чи не на кожному кроці. Всі кажуть - корисна. Ось ми і купуємо. Але не кожен ставив питання: "Чому?". Тому що, давайте це з'ясуємо.
Завдяки такому з'єднанню, як "інозитол", гречка регулює обмін речовин і очищає організм від токсинів. У цій крупі також містяться незамінні амінокислоти, які наповнюють організм енергією і життєвою силою.
5. Артишок
Артишоки - неймовірний продукт. Не тільки смачний, але і корисний для нашої фігури! Що важливо, артишоки оздоровлюють не тільки печінку, але і підшлункову залозу. А природні ферменти сприяють регенерації організму на клітинному рівні.

Куркума, фото: kp.ua
Куркума, фото: kp.ua

6. Куркума
Спеція, яка очищає не тільки печінку, але і організм в цілому. Тому, якщо ви не ввели в звичку додавати куркуму буквально до всього - варто ж цього навчитися. І ви не помітите, наскільки швидко покращиться ваше здоров'я і нормалізується вага. Також куркума діє як протизапальний засіб.
7. Цілющий засіб для печінки з буряка і родзинок
Це засіб допоможе не тільки очистити печінку, але і позбутися зайвої ваги. Разом з тим - ваш організм отримає корисні мінерали, антиоксиданти і вітаміни.
Що знадобиться: 2,5 склянки води; 2,5 склянки буряка; 1/2 склянки родзинок; сік двох лимонів.
Як приготувати?
Доводимо воду до кипіння, додаємо до готового окропу родзинки і нарізаний кубиками буряк. Залишаємо засіб настоюватися 45 хвилин. Після збиваємо все за допомогою блендера. Додаємо сік лимона. Вживати цей напій варто 5 днів поспіль по одній склянці на день.