8 січня "Вертеп-фест" організовує "Вертеп-платформу," щоб щедрівки, вертепи і різдвяні майстер-класи були доступними й онлайн. Окрім того, організатори підготували сюрприз.

Чотири роки поспіль фестиваль відбувався у традиційному для усіх фестивалів світу форматі: наживо, проте цього року з 8 січня по 10 усі охочі можуть доєднатися до фестивалю онлайн. Його гасло - “Вертеп UnLock!”.

Відомо, що відео вертепів надіслали понад 200 учасників з усієї країни. Крім того, на фестивалі візьмуть участь люди з Норвегії, Італії, Польщі, Естонії та Угорщини.

Фото Вертеп-фест
Фото Вертеп-фест

Окрім традиційних для цього фестивалю рубрик: виконання вертепу, майстеркласів по приготуванню традиційних зимових страв, створенню різдвяних прикрас, розповіді про різні етнічності, які проживають на території України, і їхні різдвяні звичаї, колективний спів колядки “Нова радість стала”, організатори вигадала Колядка-Батл. Дійство транслюватимуть на головній сторінці фестивалю. На ньому можна буде побачити перегони команд, які подали заявку на участь у батлі, за звання кращого колядника.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

«Оцінювати в Батлі будуть не стільки за професіоналізмом, адже у нас є і аматорські гурти, а по тому, наскільки командам вдасться закохати в себе глядача, довести, що вони найкрутіші колядники, – розповідає координаторка заходу, незмінна ведуча «Вертеп-Фесту» Анжела Денисенко. – Учасників очікують творчі завдання на імпровізацію, артистизм і, звичайно, знання традицій. Ми хочемо бачити у фіналі команди, які покажуть, що вони по-справжньому люблять свою справу: не тільки бережуть традиції, а й дають їм друге життя, осучаснюють їх. А найголовніше в Колядка-Батлі – дати й гладачам, й учасникам сповна відчути об'єднуючий дух українського Різдва. Адже саме в цьому і полягає мета нашого Фестивалю».

Фото Вертеп-фест
Фото Вертеп-фест

Всеукраїнський фестиваль традиційних і сучасних вертепів був започаткований в Харкові у 2017 році Благодійним фондом “Харків з тобою” .Веселе і масове свято припало до вподоби жителям Харкова, організатори доклали всіх зусиль, щоб фестиваль не лише приваблював інших українів, але й іноземців. Цього вдалося досягти вже у 2018 році. народностей, що мешкають в Україні, об'єднують і зміцнюють нашу спільноту через спільні танці, співи, святкування зимових свят.