На 86-му році життя пішов з життя почесний Патріарший екзарх всієї Білорусі митрополит Філарет. Офіційне повідомлення з'явилося на сайті БПЦ.

"12 січня 2021 року на 86-му році життя помер Високопреосвященний митрополит Філарет (Вахромєєв), почесний Патріарший екзарх всієї Білорусії", — йдеться в повідомленні.

Ще в грудні 2020 року повідомлялося, що Філарета госпіталізували для проходження курсу лікування. Тоді його стану як задовільний.

Митрополит Філарет, фото: Сергій П'ятаков
Митрополит Філарет, фото: Сергій П'ятаков

Раніше стало відомо, що у митрополита Філарета діагностували коронавірус.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У 2009 році Філарет був суперником майбутнього Патріарха Кирила в боротьбі за патріарший престол, але зняв свою кандидатуру.

Інформація про час і місце прощання з покійним буде розміщена додатково.

Митрополит Філарет народився 21 березня 1935 року в Москві. У 1978 році його призначили митрополитом Мінським і білоруським, а також Патріаршим екзархом Західної Європи. У 1989 році у зв'язку з утворенням Білоруського екзархату Московського патріархату Філарет був призначений Патріаршим екзархом всієї Білорусі.

Нагадаємо, Сovid - 19 забрав життя коханої жінки одного з найбагатших чоловіків у світі.

Як повідомляв Знай.uа, помер талановитий режисер, який подарував світу Бонда і "Хроніки Нарнії".

Також Знай.uа писав, що на Донбасі загинула молода-красуня Військова, двоє янголят залишилися сиротами.