На превеликий жаль, на територію України рухається потужний циклон. Він принесе з собою холод, сніг і ожеледь. Також є інформація, що температура на градуснику може впасти до -19 градусів, що може спричинити за собою різку зміну в самопочутті у метеозалежних людей.

Про це стало відомо завдяки публікації народного синоптика Наталки Діденко з мережі Facebook.

Київ засипало снігом, фото: Знай.uа
Київ засипало снігом, фото: Знай.uа

"До нас мчить циклон! Вже найближчої ночі цей південний циклон значно ускладнить погоду в південній частині України - дощ, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, ожеледиця, сильний, до штормового, північно-східний вітер. Карта 1.

Карта від Наталки Діденко, скріншот: Facebook
Карта від Наталки Діденко, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Протягом доби 13-го січня складні погодні умови поступово охоплять нашу південно-східну частину, Схід України, а також Полтавську, Сумську, Дніпропетровську, східні райони Кіровоградської та Черкаської областей. Вдень 13-го січня в Одеській області ситуація заспокоїться. Карта 2.

Карта від Наталки Діденко, скріншот: Facebook
Карта від Наталки Діденко, скріншот: Facebook

Сніг випаде завтра також у західних областях України, "хвости" атмосферних фронтів іншого циклону, Північного, посиватимуть снігом і ліпити час мокрим снігом. Тому що в західній частині поки температура повітря вдень навіть перевищувати нуль градусів. В Україні найближчої ночі очікується-2-7 градусів, завтра вдень 0-4 градуси морозу, на півдні та Заході близько нуля. Повітряна маса арктичного походження почне запливати в Україні з 14-го січня, почне з північних областей.

Що в Києві?

Столиця завтра опиняється в паузі між двома потужними атмосферними циклонами, в полі підвищеного атмосферного тиску. Тому опадів не передбачається. Однак якщо "хвіст" атмосферного фронту все ж черкне - і підсиплю снігу. Вночі в Києві очікується-2-4 градуси, вдень близько 1-го морозу. Похолодання почне до Києва заходити з 14-го січня, пік морозів припаде на 15-19 січня. Передбачається в нічні години до -15-19 градусів.", - пише синоптик.

Прогноз Наталки Діденко, скріншот: Facebook
Прогноз Наталки Діденко, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, стихія заморозить киян на вихідних.

Як повідомляв Знай.uа, в Україну йдуть сильні морози і снігопади: синоптик розповіла, коли дочекаємося.

Знай.uа писав, до Харкова йде циклон з морозами і хуртовиною: утеплюйтеся, щоб не тремтіти на вітрі.