У вівторок, 12 січня, російські ЗМІ в Twitter написали про 114-річчя від дня народження видатного українського ракетного інженера Сергія Корольова. Через це в соцмережі розгорівся неабиякий конфлікт.

Спільнота "Освітня асамблея" зазначила в соцмережі Facebook, що Корольов не вважається російським або радянським батьком космонавтики, оскільки народився і працював в Україні. Більш того, в публікації Росію звинуватили в черговому присвоюванні досягнень українців.

"РФ продовжує привласнювати досягнення українців! Вони пишуть, що Сергій Корольов, батько космонавтики, "легендарний радянський інженер". Він то легендарний, але він українець! Це українець зробив космос досяжним! Корольов народився в Житомирі. Виріс, навчався, працював в Україні. А совок його заарештував, піддавав тортурам і майже убив", - йдеться в повідомленні.

скріншот твіту

скріншот з соцмережі

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Нагадаємо, як Юрій Гагарін став першим, хто побачив космос: тільки б злітав і повернувся живим.

Як повідомляв портал Знай.uа, прах знаменитого актора Джеймса Духана, який зіграв Монтгомері "Скотті" Скотта в серіалі "Стартрек", таємно перебував на Міжнародній космічній станції протягом 12 років.

Також портал Знай.uа писав, що путінські окупанти не дають відновлювати Донбас: стріляють по простих українцях.