Урядом врегульовано питання призначення житлових субсидій в частині спрощення оформлення для осіб, які отримують допомогу по частковому безробіттю у зв'язку із запровадженням карантину.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Міністерства соціальної політики України.

"Програма субсидій - головний механізм соціального захисту людей в умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.", - йдеться у повідомленні Мінсоцполітики. Мінсоцполітики

Нарахування субсидій, кадр з відео
Нарахування субсидій, кадр з відео

Зазначається, що з березня 2020 року у зв'язку із введенням карантину діє норма щодо автоматичного перепризначення субсидії на наступні періоди без звернення громадян. На поточний опалювальний період субсидію автоматично було призначено понад 2,7 млн домогосподарствам.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

На час карантину запроваджено спрощену процедуру оформлення субсидії для громадян, які втратили роботу і зареєструвалися в центрах зайнятості. Розрахунок розміру субсидії до кінця дії карантину здійснюється на збільшені на 50% соціальні нормативи споживання окремих послуг.

У Мінсоцполітики також повідомили, що майже 1,8 млн сімей користується пільгами при оплаті житлово-комунальних послуг і мають знижку від 25% до 100% залежно від категорії пільговика.

На сьогодні житлову субсидію отримує понад 3,1 млн домогосподарств. Середній розмір субсидії за місяць близько 1633 грн, додали у міністерстві.

Нарахування субсидій, facebook.com/MLSP.gov.ua
Нарахування субсидій, facebook.com/MLSP.gov.ua

Нарахування субсидій, facebook.com/MLSP.gov.ua
Нарахування субсидій, facebook.com/MLSP.gov.ua

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після Нового року хліб для українців стане "золотим": скільки коштуватиме буханець. Хліб в Україні подорожчає на початку 2021 року

Також "Знай.ua" писав, крилаті піхотинці ЗСУ підкорили небо: в ООС показали дивовижні кадри. Воїни-десантники продовжили виконувати планову програму стрибків з парашутом