У прес-службі Православній Церкві України розповіли, на який день потрібно вибрати ім'я новонародженій дитині за церковними канонами.

"У давні часи, щоби дати ім’я дитині її приносили до храму на восьмий день після народження і це відбувалося ще до звершення над нею Таїнства Хрещення. Восьмий день символізує перевершення круговерті часу світу цього, нагадує про реалії вічного блаженного буття, причасниками якого ми стаємо, власне, через прийняття Таїнств Хрещення і Миропомазання", - йдеться в публікації ПЦУ в Facebook.

При цьому сучасні українці можуть вибирати ім'я і раніше або пізніше восьмого дня, а Церквою воно затверджується під час Таїнства Хрещення читанням особливої молитви.

Дитина, фото pxhere
Дитина, фото pxhere

"Пам’ятаймо, що ім’я людини виділяє її із мільярдів інших людей та стверджує неповторність її особистості, якій Спаситель дарує можливість успадкувати вічне і блаженне життя. Тож нехай Господь, Який колись став Немовлям, щоби ми змогли стати дітьми Божими, благословить всіх ваших діток і дарує їм добре здоров’я зростати для прославлення Бога, на радість батькам, а також щоби бути гідними доньками та синами Батьківщини України", - зазначили в повідомленні.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо молитви, які потрібно читати вранці та перед сном.

Як повідомляв портал Знай.uа, довгожителька з Прикарпаття розповіла, як зустріти 90-річчя і бути щасливою: "Найважливіше".

Також портал Знай.uа писав, як пройшов незвичайний ритуал молитви: в трусах в крижану воду заради припинення covid-19.