Творець дитячого журналу "Єралаш" Борис Грачевський помер в московській лікарні.

Художній керівник культового дитячого гумористичного кіножурналу "Єралаш" Борис Грачевський, який раніше був госпіталізований з COVID-19, помер у Москві в четвер, 14 січня.

Про це в Facebook повідомив його друг В'ячеслав Шмиров.

"Помер Борис Грачевський. Я його по-людськи дуже любив. Він був, напевно, останнім патріотом Кіностудії імені Горького. І це нас по-своєму дуже пов'язувало. У нас нібито була спільна батьківщина, при тому що зовсім різні шляхи".

За словами Шмирова, коронавірусу Грачевський спочатку не боявся, але потім став побоюватися. "І ковід не змусив себе чекати ...", - додав Шмиров.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Борис Грачевський пішов з життя у віці 71 року. Як повідомляли російські ЗМІ, у грудні йому діагностували коронавірус.

Напередодні Нового року, 31 грудня, його колишня дружина Катерина Білоцерківська розповіла, що Грачевський знаходиться в стабільно важкому стані. Вона також сказала, що чоловіка перевели в реанімацію.

9 січня стало відомо, що Грачевского під'єднали до апарату штучної вентиляції легенів і ввели в медикаментозну кому.

11 січня Борис Грачевський прийшов в себе і почав жестами спілкуватися з лікарями.

Однак 14 січня йому стало гірше, режисера направили в іншу реанімацію на апарат ЕКМО (екстракорпоральної мембранної оксигенації - прилад для насичення крові киснем) і знову ввели в кому. Лікарі називали його стан вкрай важким.

Помер Грачевський, не виходячи з коматозного сну.

Борис Грачевський - режисер, сценарист, художній керівник кіножурналу "Єралаш". Він є автором таких фільмів, як "Дах" і "Між нот, або Тантрична симфонія". Крім того, він створив ряд документальних фільмів.

Нагадаємо, помер легендарний актор "Зоряних війн"

Як повідомляв портал Знай.ua, помер зірка культового радянського фільму "Людина-амфібія"

Також Знай.ua писав, Covid-19 забрав життя автора хітів Елвіса Преслі