Сотні постраждали і десятки загиблих — це наслідки землетрусу магнітудою 6 балів, що стався вранці в п'ятницю на острові Сулавесі в Індонезії. За останніми даними, кількість жертв складає щонайменше 34 особи.

Про катастрофу повідомляють світові інформаційні агенції, у тому числі Associated Press. Також вже вийшли й заяви офіційних органів Індонезії.

Епіцентр землетрусу, який стався о 1.28 годині дня в Джакарті, знаходився в шести кілометрах на північний схід від міста Маджене на глибині 10 кілометрів, повідомляє Індонезійське агентство метеорології, кліматології та геофізики.

Більше 600 жителів району Маджене отримали поранення, а 15 000 залишилися без даху над головою. Ряд адміністративних та публічних будівель також зазнали ушкоджень, включаючи військове управління в Маджене та приватну лікарню Мітра Манакара, готелі та урядову будівлю в сусідньому районі Мамуджу.

За даними місцевих пошуково-рятувальних груп, багато людей все ще опиняються в пастці під обваленими будівлями.

Також в епіцентрі землетрусу не відновлене електропостачання та комунікація.

Індонезія знаходиться в особливо вразливому до землетрусів регіоні, який отримав назву Тихоокеанське вогняне коло через високу тектонічну й вулканічну активність. Так, у 2018 році руйнівний землетрус магнітудою 6,2 з наступним цунамі обрушився на місто Палу в Сулавесі, внаслідок чого загинули тисячі людей.

Нагадаємо, Землетрус у Львові налякав містян: земля двигтiла, а ви й не здогадувалися.

Як повідомляв Знай.uа , тернополянин прогулявся по жерлу" живого " вулкана, лава могла хлинути в будь-який момент: "Люблю небезпеку"

Знай.uа писав, раптове виверження вулкана видало 4-кілометровий стовп з попелу, під загрозою півмільйона людей.