Свою додаткову підготовку вже завершили навідники та водії українських бойових броньованих автомобілів "Козак-2". Тепер вони повністю готові до виконання бойових завдань у складі Об’єднаних сил і можуть відправитися на передову.

Про це звітується на сторінці Операції Об'єднаних сил у соціальній мережі "Фейсбук".

ББМ «Козак 2», кадр з відео
ББМ «Козак 2», кадр з відео

Більше інформації можна отримати у відеорепортажі. У кадрі видно бадьору ходу новеньких автівок. Про навчання розповідає один з військових.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Планові стрільби з великокаліберного кулемета ми проводимо в рамках проведення допідготовки навідників та водіїв автомобіля “Козак-2”, який ми нещодавно отримали на озброєння. В перший день ми провели комбінований марш в рамках допідготовки водіїв, а зараз відпрацьовуємо навчальні стрільби навідників. Першу вправу - стрільба по мішенях з місця, потім відпрацюємо стрільбу по мішенях в русі, і завершимо це все нічним маршем", — каже чоловік з позивним "Штурвал".

Також військовий поділився враженнями від нової військової техніки: бойова машина “Козак-2” має деякі переваги, які відчутні і в плані проходимості, і в плані зручності. Зокрема він звертає увагу на більші бойові можливості: на попередньому зразку було кулемет калібру 7,62 мм, а новий транспорт отримав 12,7-мм НСВТ.

Нагадаємо, окупанти літають над головами наших воїнів на Донбасі, використовують кулемети, гранатомети і не соромляться.

Як повідомляв Знай.uа, школяр врятувався з окупованого Донбасу і став хоробрим бійцем ЗСУ.

Також Знай.uа писав, що ворог закидає заборонені міни на Донбасі, ЗСУ затримали причетного до окупантів.