Національний банк України оприлюднив офіційний курс валют на неділю 17 січня.

Відповідна інформація була оприлюднена на сайті НБУ.

Хоча субота 16 січня й була робочою, на наступний день затверджений курс не зміниться.

У порівнянні ж з п'ятницею 15 січня євро вдалося трохи укріпитися по відношенню до гривні, а ось долар знову втратив у ціні.

Курс НБУ на 17 січня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

1 доларів США - 28,0524 грн

1 євро - 34,0121 грн

Курс валют, скріншот відео
Курс валют, скріншот відео

Попри те, що євро зміг відвоювати планку у 34 гривні, початок року для української грошової одиниці проходить доволі спокійно. Окремо цьому сприяє послаблення долару, яке й прогнозували експерти.

Але й в Україні на руку гривні грає низка факторів. Так, основні експортні товари, зокрема сільськогосподарська продукція і метали, дорожчали, що збільшило притік валюти, у той час, як обмеження на подорожі зменшили її відтік. Окрім цього, є й успіхи у фінансовій сфері: вже цього року Мінфін залучило на двох аукціонах з розміщення ОВДП понад 17 млрд грн, частину з них було номіновано у валюті.

Нагадаємо, Стосунки гривні і долара переходять на новий рівень: українцям розповіли, яким буде "карантинний" курс у 2021 році.

Як повідомляв портал Знай.ua, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Також Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.