Біля берегів Турецької Республіки затонув російський суховантаж. Повідомлялося, що всі 15 членів екіпажу знаходилися в трьох рятувальних шлюпках.

Про це стало відомо завдяки повідомленню агентства Anadolu, яке посилається на заяву губернатора провінції Бартин Сінана Гюнера.

За його словами, турецька сторона почала операцію з порятунку екіпажу затонулого судна.

"Через погані погодні умови пошуково-рятувальну операцію ускладнено, рятувальники насилу направляються до зону лиха", - сказав він.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Гюнер повідомив, що влада провінції запросила допомогу у цивільних судів. У заяві командно-оперативного центру групи берегової охорони Західного Причорномор'я, яке наводить Anadolu, йдеться, що затонуло вантажне судно Arvin, яке ходить під російським прапором.

Рятувальна операція, фото: unn
Рятувальна операція, фото: unn

З даних моніторингового ресурсу Vesselfinder випливає, що судно Arvin було побудовано в 1975 році і ходить під прапором Палау. 30 грудня минулого року суховантаж знаходився в порту грузинського міста Поті, а 15 січня — в порту турецького міста Бартин.

За даними українського суднового реєстру, Arvin ходить під прапором Палау, до 2014 року суховантаж перебував у російському міжнародному реєстрі суден. В даний час управляється одеською фірмою "Тесоро Марін".

За попередньою інформацією, з 12 членів екіпажу на даний момент врятували 5, 4 людини померли. Рятувальна операція триває.

Список членів екіпажу, які перебували на борту:

Громадяни України: Рустам Казімов, Віталій Качур, Геннадій Кравченко, Анатолій Савостін, Сергій Сибілєв, Олександр Перкатий, Віталій Мережко, Владислав Затерка, Владислав Остапенко, Андрій Мельниченко.

Громадяни Росії: Віталій Галенко, Микола Климов.

Раніше повідомляли, моторошна авіакатастрофа в Борисполі перелякала українців: "Невдало приземлився...".

Як повідомляв Знай.uа, потужний землетрус вразив посеред дня, рахунок загиблих йде на десятки.

Знай.uа писав, харків'янин зламав ногу і мало не замерз на смерть у снігах: відігрівали, як бурульку.