Збройні сили України піднялися у рейтингу боєздатності вмій світу: тепер Україна серед країн світу посідає 25-те місце.

Про це йдеться у щорічному рейтингові організації Global Firepower.

Минулого року українська армія була двома сходинками нижче і займала 27 місце.

ЗСУ, кадр з відео
ЗСУ, кадр з відео

"У підсумковому рейтингу Global Firepower нижче використано понад 50 індивідуальних факторів для визначення оцінки PowerIndex („PwrIndx“) даної країни за категоріями, починаючи від військової сили та фінансів, закінчуючи логістичними можливостями та географією.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Наша унікальна внутрішня формула дозволяє меншим, більш технологічно розвиненим країнам конкурувати з більшими, менш розвиненими, а спеціальні модифікатори у вигляді бонусів та штрафних санкцій застосовуються для подальшого уточнення річного списку", — стверджують розробники системи оцінювання.

Варто додати, що чим менший PwrIndx, то тим вища позиція держави у рейтингу. Ідеальний показник мав би прямувати до нуля, але на практиці така ситуаціяє недосяжною

ЗСУ, кадр з відео
ЗСУ, кадр з відео

Топ-10 армій світу особливих змін не зазнав. На першому місці знаходиться США, на другому — Росія, Китай та Індія — на третьому і четвертому.

За ними слідують Японія, Південна Корея, Франція, Велика Британія, Бразилія. Єдиною зміною у першій десятці став Пакистан, який піднявся у рейтингові і тепер на 10-му місці.

Топ-5 армій світу, рейтинг Global Firepower
Топ-5 армій світу, рейтинг Global Firepower

Нагадаємо, речі загиблих на Донбасі львівських героїв "оживили" в музеї.

Як повідомляв Знай.uа, тернополяни, які пережили жахи АТО, масово повертаються на фронт.