Служба безпеки України викрила і оголосила у розшук одного з ватажків самопроголошеної "ЛНР". Чоловік командував "батальйоном" терористів, а у 2014 році брав участь у захопленні будівлі СБУ у Луганській області.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Служби безпеки у соціальній мережі "Фейсбук".

Викрити військового злочинця вдалося завдяки діям контррозвідки та слідчих СБУ. Чоловік, ім'я якого у публікації не називається, ще у 2014 році приєднався до незаконних збройних формувань. Він підозрюється в організації "охорони" захопленої будівлі Управління СБУ в Луганській області та інструктажі проросійських бойовиків — він навчав чинити збройний опір українським правоохоронцям і військовим.

Ситуація на Донбасі, пресцентр ООС
Ситуація на Донбасі, пресцентр ООС

Окрім цього, слідству вдалося з'ясувати, що терорист створив та став командиром озброєної групи бойовиків, яка отримала чудернацьку назву "15-й батальйон територіальної оборони «Брянка СССР»". Ця незаконна формація виявила особу активність у боях проти українських військових у 2014-2015 роках.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За даними СБУ, зараз злочинець продовжує переховуватися на окупованих територіях Луганщини. Йому вже заочно повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) ККУ.

Нагадаємо, на Закарпатті СБУ спіймала "засланого козачка", хотів відтяпати шматок території: "Об'єднуємося з сусідом!"