Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів про те, чи робить нас здоровішими купання в ополонці. Про це він написав у Facebook.

"Більшість людей очікують, що купання у крижаній води на Водохреща зробить їх здоровішими. Як лікар, можу сказати лише за медичну сторону питання. Чи можна? Якщо ви все таки вирішили пірнати в ополонку, то, насамперед, робіть це лише у тому разі, якщо ви повністю здорові! Існують хвороби, при яких купатися в крижаній воді категорично заборонено", - пише Ляшко.

Він зазначає, що одноразове купання в крижаній воді не може загартувати і зміцнити організм. Холодна вода може бути корисною тільки при щоденному загартовуванні.

Щоб не нашкодити своєму організму на Водохреща, не забувайте про фізичну дистанцію та уникайте скупчення біля ополонок, коронавірус "вихідний" на свято не брав, а також:

Купайтеся лише в спеціально обладнаних місцях із перевіреним дном.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Енергійна розминка-обовязкова умова перед зануренням у воду.

Занурюйтесь у воду поступово. Якщо ви одразу пірнете з головою-це може призвести до різкого охолодження організму!

Залишайтеся у воді не довше 3-5 секунд. Людям, які практикують загартування водою роками, не варто перебувати в ополонці довше 1,5–2 хвилин.

Ляшко підкреслив, що алкоголь і куріння не зігрівають, а вживання алкоголю тільки створює ілюзію тепла і одночасно призводить до величезної втрати його.

Нагадавши, Ляшко розповів, що робити з ускладненнями від covid-19.

Як повідомляв Знай.иа, українцям дзвонить фейковий Ляшко і просить грошей, санлікар зірвався.

Також Знай.иа писав, що Віктор Ляшко розповів, чи продовжуватимуть локдаун