Киянин Макс Левчин є генеральним директором компанії Affirm.

За версією журналу Forbes він став новим мільярдером, володіючи 11 відсотками акцій компанії. На сьогоднішній день вони становлять 2,7 мільярда доларів, вийшовши на біржу 13 січня. За день акції зуміли вирости в ціні на 98%, тому Affirm оцінюється в 23,6 мільярда доларів США.

Чоловік народився в Києві, проте в 16-річному віці разом з родиною іммігрував до Сполучених Штатів Америки, де отримав політичний притулок. Згодом він зі своїм приятелем Пітером Тілем заснував компанію під назвою Confinity. Вони надали можливість відправляти грошові кошти по електронній пошті і миттєво почали працювати з електронними аукціонами, зокрема з eBay.

Макс Левчин, скріншот: Youtube
Макс Левчин, скріншот: Youtube

Далі Confinity чекало злиття з фінансовою компанією X.com, яка тоді належала ще нікому не відомому Ілону Маску. Макс Левчин і Маск назвали нову компанію PayPal. Тоді українцю належало 2,3% компанії, як одному із співзасновників. І після того, як eBay поглинув PayPal, він зумів заробити 34 мільйони доларів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У 2012 році Макс в Сан-Франциско засновує Affirm і дозволяє клієнтам купувати всілякі товари (від сорочок до автомобільних шин) в розстрочку.

А слоган компанії звучить наступним чином: "Купуй зараз, плати пізніше без штрафів і сюрпризів".

Оплату пропонується розділити на кілька частин, виплачуючи її від трьох до 12 місяців. На деякі з брендів навіть діє розстрочка без відсотків. Це стосується одягу Adidas, товарів магазинів Walmart і Best Buy, а також тренажерів Peloton.

Нагадаємо, Зеленський запросив Маска до Житомира: "Заберіть у своєї секретарки гаджети"

Як повідомляв "Знай.ua", Ілон Маск став найбагатшою людиною: засновник Tesla втратив ніс власнику Amazon

Знай.ua писав, бюджетний електрокар від Tesla вже у виробництві: коли можна буде забути про маршрутку