У вівторок, 19 січня, на території України все ще пануватиме сильний холод та мороз. При цьому опадів не передбачається ні в одній області країни.

Відома синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці повідомила, що на Водохреще погода визначатиметься сильним впливом високого атмосферного тиску, антициклону на ім'я Dragica, тому опадів не передбачається.

"Морози ще триватимуть і, швидше за все, стимулюватимуть збільшення в соцмережах фотографій з ополонок. Найближчої ночі очікується -17 -24 градуси, завтра вдень -9 -15 градусів", - зазначила Діденко.

За прогнозом Укргідрометцентру, в західних і центральних областях у вівторок вдень буде сухо. Температура повітря складе близько -7 -10 градусів, вночі температура опуститься до -20 -23.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У північних областях – малохмарно, морозно, без опадів. 19 січня температура повітря вдень триматиметься в межах -13 -15 градусів, а вночі – опуститься до -19.

У східних регіонах також сухо і ясно. Стовпчики термометрів вдень опустяться до -11 -15 градусів, нічна температура – до -21 градуса.

На Півдні температура становитиме до -10 вдень, нічна – в межах -14 -16 градусів. Снігу не буде.

погода на 19 січня, фото з сайту Укргідрометцентр

У Києві на Водохреще буде морозно. Вночі в -16 -19 градусів, а вдень -12 -14 градусів.

Народний прогноз погоди в Україні

19 січня відзначається свято Хрещення Господнього або Богоявлення. По погоді цього дня багато в чому судили про погоду на літо. Якщо в цей день холодна, ясна погода-літо посушливим буде. Похмура і сніжна погода вказувала на рясний урожай.

Нагадаємо, весна засушить землю до тріщин: синоптик попередив українців тривожним прогнозом.

Як повідомляв портал Знай.uа, вчені назвали 4 причини постійного почуття холоду: від гормонів до судин.

Також портал Знай.uа писав прогноз погоди на 2021: на українців чекає літо в травні і зима на контрасті.