17 січня в Україні була річниця з дня штурму "Монастиря" на території Донецького аеропорту. Командир механізованого батальйону 93-ї бригади Холодний Яр Богдан Дмитрук поділився спогадами про ті події.

"Вчора була річниця штурму "Монастиря". Так називалася позиція окупантів, яку вони облаштували прямо у Свято-Іверському монастирі на території Донецького аеропорту. Деякі бійці 6 роти бригади вважають 17 січня 2015 року своїм другим днем народження. Адже багатьох із них було важко поранено.

Серед них – і Богдан Олександрович Дмитрук, який на той момент командував 6 ротою, що здійснювала штурм, а потім багато років поспіль очолював 1-й батальйон бригади. Його спогади про ті криваві бої дивіться у відео", - йдеться в публікації в Facebook.

Нагадаємо, десяток поранених, бинти і спроби вижити: воїнам ЗСУ довелося терміново рятувати побратимів на Донбасі. Незважаючи на погодні умови та свята, наші воїни Об'єднаних сил продовжують працювати над собою та вдосконалювати навички володіння зброєю.

Популярні новини зараз
Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, керівництво так званих "ДНР" і "ЛНР" має намір в односторонньому порядку передати Києву групу утримуваних осіб. Українській стороні будуть передані особи, "які не брали ніякої участі в Збройних діях проти республік і по поверненню в Україну не зможуть завдати шкоди Донбасу і його жителям".

Також портал Знай.uа писав, що путінські окупанти підстрелили воїна ЗСУ на Донбасі: захисники гідно відповіли за побратима.