З далекої і теплої Африки прийшли дуже цікаві новини. Так, з'явилася інформація, що у пустелі Сахара, недалеко від алжирського міста Айн-Сефра випав доволі пристойний шар снігу.

Про це стало відомо завдяки повідомленню британського видання TheSun.

У Сахарі випав сніг, фото Twitter 
У Сахарі випав сніг, фото Twitter 

Фотограф Карім Бучетата опублікував в Instagram фото танучих на сонці снігу і льоду в пустелі. Відомо, що раніше сніг в районі міста Айн-Сефра випадав в 2018 і 2017 роках, до цього останній снігопад зафіксували в 1980 році.

У Сахарі випав сніг, фото: Instagram
У Сахарі випав сніг, фото: Instagram

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У Сахарі випав сніг, фото: Instagram
У Сахарі випав сніг, фото: Instagram

Температура у Сахарі знизилася до -3 градусів. Також сніг випав в районі міста Табук в Саудівській Аравії - там похолодало до -2 градусів. Хоча Табук - один з найхолодніших регіонів країни, сніг там справжня дивина і рідкість.

Особливо, дуже цікаво спостерігати за тим, як верблюди реагують на біле диво, для них це, швидше за все, справжній шок.

У Сахарі випав сніг, фото: Instagram
У Сахарі випав сніг, фото: Instagram

Старший метеоролог компанії AccuWeather, яка займається прогнозами погоди по всьому світу, Ерік Лестер заявив, що, хоча в цьому регіоні рідко буває сніг, він не є чимось надприродним. Дослідники, які вивчають зміни кількості опадів у Сахарі, виявили, що пустеля значно зросла за останнє століття через зміни клімату.

Професор Сумант Нігам, вчений-дослідник атмосфери і океану з Університету Меріленда (США) сказав так: "Наші результати характерні для Сахари, але вони, ймовірно, мають значення для інших пустель світу".

Раніше повідомляли, стихія забрала двох хмельничан у моторошні обійми - живим вибрався лише один.

Як повідомляв Знай.uа, киянин запхав двох дітей в пакет і запустив з гірки - "Батько року!".

Знай.uа писав, мороз і заметіль організували самоізоляцію: люди не можуть вийти з дому через негоду.