Володимир Зеленський не отримував запрошення на інавгурацію новообраного президента США Джо Байдена, тому спостерігав за подією онлайн.

У середу, 20 січня у Вашингтон проходить офіційна церемонія інавгурації Джо Байдена, який склав присягу і став 46-м президентом Сполучених Штатів Америки.

Від України інавгурацію Байдена відвідав посол України в Сполучених Штатах Америки Володимир Єльченко.

Український президент Володимир Зеленський, якого не запросили на інавгурацію, разом з главою ОП Андрієм Єрмаком та тимчасово повіреною у справах США Крістіною Квін разом дивилися онлайн-трансляцію офіційної церемонії на Банковій.

Про це повідомив сам Зеленський в соцмережах - в Instagram українською мовою, а в Twitter на англійській.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Володимир Зеленський в онлайн режимі запросив Джо Байдена до Києва і висловив упевненість в тому, що відносини між країнами покращаться.

"Спостерігаю за інавгурацією нового президента США у новому офісі на вулиці Банковій. Буду радий вітати Джо Байдена в добре відомому Києві. Я впевнений, що наші відносини покращаться", - написав Зеленський.

скрін із Instagram Володимира Зеленського
скрін із Instagram Володимира Зеленського

скрін із Twitter Володимира Зеленського
скрін із Twitter Володимира Зеленського

До слова, Джо Байден шість разів був із візитами в Україні, коли перебував на посаді віцепрезидента США.

Нагадаємо, найяскравіші кадри інавгурація Джо Байдена

Як повідомляв портал Знай.ua, церемонія інавгурації президента США за традицією проводиться публічно перед Капітолієм у Вашингтоні

Також Знай.ua писав, Барак Обама попри карантин тиснув усім руки на інавгурації Джо Байдена.