Глава Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Анн Лінде прибула з офіційним візитом на Донбас і відвідала КПВВ "Золоте".
Про це повідомила пресслужба штабу Операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Фейсбуці.
Глава ОБСЄ спільно з представниками командування ООС та Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою ознайомилися з пропускним режимом на КПВВ «Золоте», що на Луганщині.

фото: ООС
фото: ООС

Генерал-майор Віктор Ганущак розповів гостям про роботу КППВ і запевнив, що всі контрольні пункти в'їзду-виїзду в районі проведення ООС готові здійснювати пропускні операції, але влада тимчасово окупованих територій України всіляко перешкоджає нормальному пропуску громадян через свої КПВВ.
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував усім хто несе службу в районі ООС і захищає жителів країни і територіальну цілісність України.

фото: ООС
фото: ООС

"Також я хочу щиро, як колега, подякувати Анн за те, що вона прийняла запрошення приїхати сюди і на власні очі побачити і ситуацію в цілому, і те, що Україна робить для своїх громадян, які сьогодні проживають на окупованих територіях. Україна виконала свої зобов'язання, але, на жаль, з того боку немає готовності діяти і дозволити рух громадянам, щоб спростити їх життя"– сказав Дмитро Кулеба.

фото: ООС
фото: ООС

За його словами, те що відбувається на даному пропускному пункті – це ілюстрація в цілому ситуації в мирному врегулюванні.
Україна докладає всіх зусиль для того, щоб війна припинилася, а захоплені території були деокуповані. Щоб люди мали можливість повернуться до нормального життя.
Голова ОБСЄ Анн Лінде зазначила, що війна в Україні і навколо неї вимагає постійної загальної уваги в рамках організації ОБСЄ.

фото: ООС
фото: ООС

"Для мене символічно, що я перебуваю на Сході України і маю можливість говорити з вами на КПВВ в Золотому. Саме тут я зустрічалася з представниками громадянського суспільства і вони мені розповіли про гуманітарну ситуацію, які зусилля прикладаються для того, щоб полегшити життя цивільного населення. Мій візит безпосередньо до лінії розмежування ще більше відкрив мені очі, і я тепер дійсно бачу, що досі триває війна в Україні, досі фіксуються жертви і смерті",- заявила Анн Лінде.
Наприкінці зустрічі всі присутні висловили готовність сприяти забезпеченню повного виконання Мінських домовленостей відповідно до зусиль, що вживаються в рамках ТКГ і в Нормандському форматі.

фото: ООС
фото: ООС

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Латвія підставила дружнє плече українським солдатам

Як повідомляє портал «Знай.иа» На Донбасі віддячили волонтерам за допомогу воїнам: "поважаємо вашу позицію"

Також «Знай.иа " писав, що ЗСУ на Водохреща влаштували для прифронтового селища свято: "як і на мирній території"