Поліцейським планують дозволити зупиняти водіїв для перевірки на стан сп'яніння.

Про це передає телеграм-канал "Інсайдер UA".

За словами заступника Міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, найближчим часом Верховна Рада України планує ухвалити законопроект №2695, який дасть можливість патрульним поліцейським з метою профілактики зупиняти автомобілі, щоб перевірити водіїв на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння. На даний момент, за законом, так чинити не можна без обґрунтованих причин зупинки.

Поліція, фото: скріншот з відео
Поліція, фото: скріншот з відео

"Верховна Рада розгляне законопроект №2695, розроблений групою народних депутатів, які хочуть зберегти життя українців від п'яного бидла на дорогах.
У цьому законопроекті передбачено право робити раптові перевірки водіїв на стан алкогольного сп'яніння, як це є у всіх цивілізованих країнах. І що не дозволено зараз в Україні", - заявив Геращенко.

За планами, дані перевірки будуть здійснюватися в нічний час доби, з 22:00 до 8:00, і в святкові, вихідні дні і протягом наступного дня після таких днів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Копи затримали заступника міністра Немилостивого на водінні нетверезим:"Руки прибрав". Копи зловили п'яного заступника міністра за кермом, Шмигаль пообіцяв діяти миттєво.

Як повідомляє портал «Знай.иа» П'яний брат Харківського митрополита покалічив двох людей у ДТП: перебрав з " Кагором". У Харкові брат Митрополита Онуфрія потрапив у ДТП.

Також «Знай.иа " писав, що Українські копи створили "безпечний плейлист" - з цією музикою нічого не страшно. Патрульні вивчили публікацію швейцарського наукового журналу, після цього був складений так званий "плейлист для безпечного водіння" автомобіля.