Міністерство фінансів США при адміністрації нового президента Джо Байдена помістить на 20-доларову банкноту портрет темношкірої активістки Гаррієт Табмен (1822-1913), яка боролася за звільнення рабів в Америці.

Як повідомляє Financial Times, на купюрі жінка повинна замінити 17-го президента США Ендрю Джексона (1767-1845). Про ідею розмістити портрет Табмен на 20-доларовій банкноті говорили ще в 2016 році за часів президентства Барака Обами.

Тоді передбачалося, що купюру випустять до 2020-го року – сторіччя з моменту наділення американських жінок виборчими правами. Але через рішення Дональда Трампа ідею відклали на вісім років.

Гаррієт Табмен, Фото Reuters
Гаррієт Табмен, Фото Reuters

Гаррієт Табмен, Фото Reuters
Гаррієт Табмен, Фото Reuters

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Цей крок говорить про культурний зсув, який відбувається у Вашингтоні разом зі зміною Адміністрації президента", - пише газета.

Варто зазначити, що Гаррієт Табмен врятувалася від рабства і організувала понад 10 місій з порятунку поневолених людей. У підсумку їй вдалося врятувати близько 70 людей. Для цього використовувалася таємна система для організації втеч рабів та їх переправлення в північні Штати з рабовласницького Півдня, відома як підземна залізниця.

Нагадаємо, у Білому домі разом з Джо Байденом оселиться його друг з притулку.

Як повідомляв портал Знай.uа, Джо Байден готує імміграційну революцію в США.

Також портал Знай.uа писав про найяскравіші кадри з інавгурації Джо Байдена від Getty Images.