З моменту першого провального голосування за кандидатуру Юрія Вітренка на посаду Першого віцепрем'єр-міністра України – Міністра енергетики України пройшло трохи більше місяця. Проте, це питання було знову підняте в сесійній залі Верховної Ради знову. Про відповідне подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля Голова ВРУ Дмитро Разумков повідомив в ході сьогоднішнього пленарного засідання Парламенту.

Дмитро Разумков - фото Знай.ua
Дмитро Разумков - фото Знай.ua

Мільйонні премії і перемовини з Газпромом

В грудні, на вирішальному голосуванні, одним з провальних фактів стало недотримання вимоги народного депутата України від партії "Батьківщина" Валентина Наливайченка про демонстрацію декларації Юрія Вітренка в сесійній залі.

Голосування за призначення Юрія Вітренка - скріншот
Голосування за призначення Юрія Вітренка - скріншот

Сьогодні ситуація дещо повторилася – нардепи відзначили, що цього разу в декларації кандидата чомусь не зазначена премія, яку він не так давно отримав.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Юрій Вітренко - скріншот
Юрій Вітренко - скріншот

Із виступом про нагадування деяких фактів виступив і скандальний нардеп Гео Лерос.

"Саме ця людина була переговорником з Газпромом. Ще півроку тому я розповідав, що пан Єрмак намагається вставити себе в газові контракти і отримати долю. Саме ініціатива лобіювання цієї кандидатури є на цю посаду, тому я дуже закликаю не підтримувати цю кандидатуру і не допомогти пану Єрмаку стати мільярдером. І я нагадаю про десятки мільйонів, які вони виписали собі у якості премії", - зазначив Гео Лерос.

Гео Лерос - скріншот
Гео Лерос - скріншот

Чимало представників інших фракцій і депутатських груп теж висловили непогодження з даною кандидатурою.

Верховна Рада України, фото: rada.gov.ua
Верховна Рада України, фото: rada.gov.ua

В результаті вже друге голосування за кандидатура Юрія Вітренка в сесійній залі Парламенту не набрала необхідної кількості голосів – свій голос "за" його призначення віддали 204 народних депутати.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.