Дуже часто коронавірусна інфекція Covid-19 має прихований перебіг, тому людина не відчуває симптомів і не показує ознак захворювання. Єдиним надійним способом перевірити, чи було у людини це захворювання, залишається тестування.

Про те, на що варто звернути увагу, розповідають медики в матеріалі "ТСН".

"Перехворіти на коронавірус непомітно звичайно можна. І таких випадків багато. Особливо це було помітно влітку 2020 року. Приходить пацієнт на планове обстеження, наприклад, кудись йому треба поїхати або влаштуватися на роботу, і для цього вимагають негативний тест на коронавірус. Обстежується, а тест приходить позитивний. Абсолютно здорова на вигляд людина йде на самоізоляцію, хоча ніяких симптомів COVID-19 у нього не спостерігається. Ось так на вірус реагує його імунітет. До речі, і діти часто переносять коронавірус безсимптомно", — наводять журналісти слова київської сімейної лікарки.

тест на covid-19, ілюстративне фото з вільних джерел
тест на covid-19, ілюстративне фото з вільних джерел

Саме через те, що людина може зовсім не відчувати і не проявляти значущих ознак хвороби, особливої важливості й набуло тестування на імуноглобуліни. Лише так можна достовірно дізнатися, чи й справді людина перенесла Covid-19 у минулі три місяці (далі ефективність різко падає), оскільки наявність чи відсутність будь-яких симптомів не може нічого гарантувати.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Нагадаємо, в Україні 90% тестів на covid - 19 з Росії, глава Медпалати Кравченко показав "зраду".

Як повідомляв Знай.uа, Міністр Степанов відповів на всі питання про локдаун, що заборонено і чому потрібен жорсткий карантин.

Також Знай.uа писав, що Комаровський розповів, яким тестам на коронавірус можна вірити.