Урядом України протягом 2020 року була прийнята необхідна нормативна база для регулювання всіх ключових етапів надання соціальних послуг.
Про це повідомили у пресслужбі Міністерство соціальної політики України у Фейсбуці.
"Кожна людина повинна мати безперешкодний доступ до якісних соціальних послуг за місцем свого проживання", - заявила під час засідання Верховної Ради міністр соцполітики Марина Лазебна під час своєї доповіді з питання: "Стан і проблеми реалізації Закону України "Про соціальні послуги".
Урядом протягом 2020 року прийнята необхідна нормативна база для регулювання всіх ключових етапів надання соціальних послуг – від виявлення та оцінки потреб людей до якості конкретної послуги.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Стандартизовані були 23 соціальні послуги. Це ті послуги, в яких потреба людей відчувається найбільше:
- догляд вдома та денний догляд - послугу отримують понад 800 тис. осіб,
- натуральна допомога - майже 400 тис. осіб,
- соціальна адаптація - майже 300 тис. осіб,
- соціальний супровід сімей у СЖО - майже 40 тис. сімей,
- догляд (стаціонарний, паліативний) – понад 60 тис.осіб.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Прикарпатті людей похилого віку з інвалідністю кинули напризволяще:"вказали на двері". Пенсіонери телефонують на державну гарячу лінію, але це не приносить результату

Як повідомляє портал «Знай.иа» Дочка загиблого під Іловайськом захисника України вразила благородним вчинком: віддала частинку себе нужденним. Маленька дочка захисника України вразила вчинком.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Також «Знай.иа " писав, що В Україні нарешті переглянуть прожитковий мінімум: новий закон внесений в Раду. Кабінет Міністрів вживає заходів щодо впровадження в країні сучасної методології обчислення прожиткового мінімуму.