29 січня в Китаї стратили ексглаву Державної компанії China Huarong Лай Сяоміна, який був визнаний винним в отриманні хабарів на суму понад 260 мільйонів доларів, а також інших формах корупції і багатоженстві.

За інформацією, китайських ЗМІ, чу Сяоміня було більше 100 квартир і стільки ж коханок. Він влаштовував своїх коханок на високі пости в держпідприємствах. Лай Сяомінь заявив, що не витратив з грошей, які отримав за хабарі, ні копійки, а сподівався зберегти їх для своїх дітей.

Вирок привели у виконання вранці 29 січня. Перед стратою Лай Сяоміну дозволили зустрітися з близькими родичами.

У Китаї за корупцію загрожує ув'язнення від 10 до 20 років або смертна кара. За хабарі до відповідальності можуть притягнути як високопоставлених чиновників і політиків, так і дрібних фігур. За останні 20 років у Китаї публічно розстріляли близько 10 000 чиновників.

У Сінгапурі працює "презумпція корумпованості". Чиновник, якого підозрюють на хабарі, вважається винним, поки не доведе зворотне. Якщо ж провину доведуть - штраф в 100 тис. доларів і / або тюремний термін до 7 років. Також чиновник залишиться без роботи, пільг і пенсії.

Хабар
Хабар

Де ще можуть стратити:

В Ірані ще в 2016 році нафтового магната засудили до смертної кари через те, що він продавав нафту в обхід американських і європейських санкцій.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

У Таїланді за корупцію можуть стратити тільки в особливо великих розмірах. Позбавити волі можуть на термін від 5 до 20 років.


В Україні чиновникам-корупціонерам, загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність. Штрафи від 850 грн. до 42,5 тисяч гривень за різні правопорушення. Також можуть позбавити права обіймати певні посади на певний термін. Максимально можливе позбавлення волі - 10 років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Чиновник покараний за крадіжку 380 кілограм вершкового масла: попався на гарячому

Як повідомляє портал «Знай.иа» Винні нестимуть відповідальність: глава ГЕІ відреагував на заяву Арсенія Пушкаренка про корупцію в Поліському окрузі

Також «Знай.иа " писав, що Юрій Атаманюк: від анікорупційних органів більше шкоди, ніж користі