В Україні можуть значно зрости ціни на хліб. Причиною цьому називають подорожчання сировини, палива та електроенергії.

Таким прогнозом поділився на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"Суттєве зростання вартості сировини, газу та електроенергії для виробників хлібу та хлібобулочних виробів призвело до зростання собівартості на 10-15%, які в найближчий час на побачимо на цінниках в магазинах", — стверджує експерт.

Дорошенко розповів, що уряд намагається уникнути подорожчання стратегічно важливого продукту, але на це знадобиться час. Так, уряд в умовах дестабілізації ринків через пандемію та погодні фактори має намір дозволити ввести в Україну до 260 тисяч тонн тростинного цукру.

Хліб, фото: скріншот з відео
Хліб, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Ще 17 грудня 2020 року Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції", яким знижується ставка ПДВ на яловичину, свинину, молочні вироби, соняшникову олію, цукор та вироби з зерна з 20% до 14%. До сьогодні він не підписаний Президентом України, що не дає можливості в умовах зростання вартості продуктів отримати можливість виробникам та торгівлі стримувати таке зростання", — зазначив поточні проблеми фахівець.

За оцінками ЗМІ, ціна преміальних сортів хліба і кондитерських виробів виросте на 20-25%. Причиною там називають збільшення закупівельних цін на зернові. Наприклад, кукурудзу тепер продають за ціною у 7 тисяч гривень за тонну, а пшеницю — 7,5-8 тисяч гривень за тонну.

Нагадаємо, Після Нового року хліб для українців стане "золотим": скільки коштуватиме буханець

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох Героїв України

Також "Знай.ua" писав, Супрун застерегла батьків від неминучого: неправильно виховують дітей. Уляна Супрун пояснила, як виховання дитини вплине на її доросле життя