Президент України Володимир Зеленський опублікував звернення до українців, у якому поділився розмислами щодо важливості вакцинації від коронавірусної хвороби Covid-19 і попросив українців поділитися питаннями, які їх турбують. Глава держави пообіцяв врахувати думку українців при підготовці до форуму "Україна 30".

Відповідна публікація була розміщена на офіційній сторінці президента у соціальній мережі "Інстаграм".

​​"Зрозуміло, що ковід, на жаль, суттєво перекроїв наше життя. Але чи погодимося ми, що це остаточно? Як нам вийти переможцями в цій незвичній битві? Чи зможе масштабна вакцинація змінити ситуацію і повернути людству свободу – свободу мандрувати, вільно спілкуватися та обіймати рідних?

Очевидно, що й сама пандемія, і вакцинація як один з обов’язкових елементів формування колективного імунітету – непросте завдання для кожної країни, зокрема для України. Викликів і питань дуже багато. Всі вони варті змістовної розмови, активного суспільного діалогу", — йде мова в оригінальному дописі.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Українці, авжеж, можливості задати актуальні запитання Зеленському не втрачали. Найгостріші з них стосуються комуналки і власне вакцинації — наприклад, щодо останньої, особливо часто цікавляться щодо чуток про можливість запровадження обов'язкової вакцинації.

Однак торкалися й інших тем. Наведемо приклади цікавих і популярних запитань.

"Чи буде можливість платно вакцинуватися і не чекати безкоштовного вакцинації? Чекати до кінця 21 року не хочеться"

"Питання, коли ви зробите доступну розтасовку?

Що по цінах на газ?

Що по зарплатах і пенсіях?"

"Питання про марихуану для приватного бізнесу дуже актуальне"

"Чи буде підняття і перерахунок, як обіцяли, грошей на народження дитини? Повинні були в березні минулого року підняти. Адже на 860 грн ну нереально прожити, ця сума 6 років вже не змінювалася"

"Коли будуть літати літаки в Росію і відкриють кордони?"


Нагадаємо, Зеленський віддав шоумену Скічко Черкащину - з ведучого "Євробачення" в главу області

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський терміново звернувся до українців через загибель героїв: "Сили ворога в рази більше"

Знай.ua писав, Зеленський розповів про тарифи на газ, іпотеку на житло в 7% і виплатах школярам