Гість Кабінету експертів-Святослава Федорець, заступник директора Асоціації Сексологів і сексотерапевтів України, психолог розповіла, чому програма статевого виховання для школярів повинна бути підтримана на державному рівні.

"Впровадження програми статевого виховання має бути підтримано на державному рівні. Статеве виховання, орієнтоване на парність, на сімейні цінності, яке буде враховувати єдність біологічного, психологічного і соціального, без відриву одного від іншого. Для того, щоб діти могли отримувати методично правильну інформацію, яка не носить характеру сексуалізації підлітків, як це відбувається зараз. Таким чином ми можемо запобігти впровадженню небезпечних тенденцій гендерно-нейтрального виховання "

Психолог розповіла, що статеве виховання варто починати в дошкільному віці. До цього повинні бути залучені не тільки діти, а й батьки і педагоги. Тобто весь соціум, який оточує дитину повинен транслювати спільне бачення щодо розвитку сексуальності. Помилково починати це робити в підлітковому віці.

Особливим є для дітей підлітковий вік.

"Вік після 13 років. Дітей цікавить фізіологія, виникають питання про сексуальність. Що робити батькам або педагогам? У цьому віці батьки здають іспит на те, чи вдалося їм вибудувати довірчі відносини зі своєю дитиною. Якщо дитина соромиться запитати у батьків про сексуальність-цесвідчити відстань в довірі. Відчуття безпеки у відносинах дитини з батьками, визначає правильно побудоване сексуальне виховання з дитинства. Статеве виховання підлітків, це не просто розмови про секс, а перш за все гармонійний розвиток особистості. Розвиток через розуміння цінності свого життя, свого репродуктивного здоров'я, вміння будувати гармонійні стосунки з протилежною статтю та приймати усвідомлені рішення щодо свого сексуального життя тощо", - стверджує психолог.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, Українка пустила лікарів "туди" заради відновлення невинності.

Як повідомляв "Знай.uа", тернопільських школярів навчають за книгами з доповненою реальністю, казкові персонажі "вискакують" зі сторінок.

Також "Знай.uа" писав, що сексуальна освіта в школах, що думають про це батьки і вчителі.