Лікар Євген Комаровський продовжує давати відповіді на популярні запитання від його підписників і глядачів. Цього разу лікаря запитали як відрізнити коронавірус від звичних для нас ГРВІ, які так притаманні зимовому періоду.

Пост про це був розміщений на сторінці Комаровського у соціальній мережі "Інстаграм".

Як пояснив спеціаліст, повну впевненість може гарантувати лише тестування. Однак, на практиці, за відсутності тяжкого перебігу хвороби лікування ГРВІ та COVID-19 ніяк не відрізняється.

Доктор Комаровський, instagram.com/doctor_komarovskiy
Доктор Комаровський, instagram.com/doctor_komarovskiy

Ось відповідь лікаря: “Якщо у вас повна втрата нюху і смаку, то з ймовірністю, що перевищує 99%, - це коронавірус. Але в цілому ковід19 діагностується зі 100% вірогідністю тільки після обстеження, тестів на присутність вірусу або антитіл до нього плюс дуже специфічні зміни в легенях, які видно при комп'ютерній томографії.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Але парадокс полягає в тому, що якщо хвороба протікає без дихальної недостатності, тобто в організмі вистачає кисню, ви дихаєте і не задихаєтеся, то ніяких особливостей в лікуванні немає. Коронавірус лікується так само, як будь-які соплі, будь-який грип або риновірус”.

Нагадаємо, що лікування нежитю і ГРВІ полягає в перебуванні у ліжку, зниженні фізичних навантажень, а також споживанню великої кількості теплої рідини.

Нагадаємо, Комаровський дав головну пораду майбутнім татам під час вагітності дружини

Як повідомляв Знай.uа, Комаровський розповів, яким тестам на коронавірус можна вірити.

Також Знай.uа писав, що Комаровський зізнався, що він приховує від українців.