У понеділок, 1 лютого, стало відомо про смерть одного із засновників легендарного британського гурту The Animals Хілтона Валентайна.

Про це повідомляти на сайті звукозаписної компанії ABKCO Records. Там уточнили, що про смерть культового музиканта розповіла його дружина Жермен Валентайн.

"Ми, як і весь музичний світ, оплакуємо сьогодні втрату Хілтона Валентайна, одного із засновників The Animals. Валентин був гітаристом-новатором, який вплинув на звучання рок-н-ролу на десятиліття вперед", - заявили в компанії.

Причина смерті 77-річного музиканта поки що невідома.

Варто зазначити, що саме The Animals зробили хітом народну пісню "The House Of The Rising Sun". Гурт почав грати її в 1964-му. Композиція буквально злетіла на вершини хіт-парадів, потіснивши там "Бітлів". Тоді "Дім" очолив музичні чарти не лише у Великобританії, але і в США, ставши першим хітом фолк-року.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, артист і учасник відомого гурту "Піккардійська Терція" Володимир Якимець повідомив про смерть своєї дружини Віри після тривалої хвороби.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Іспанії у віці 75 років пішов з життя колишній учасник гурту Uriah Heep і Blackfoot Кен Хенслі.

Також портал Знай.uа писав, що коронавірус забрав життя "батька" культових трюків Джеймса Бонда. Ремі Жюльєн був постановником автотрюків для шести фільмів бондінани.