Мільярдер Джефф Безос, який є засновником Amazon і виконує роль генерального директора компанії майже 30 років, збирається йти зі свого посту.

Як повідомляє видання AP News, вже восени 2021 року його замінить Енді Яссі, частково керуючий бізнесом Безоса. 57-річний мільярдер вирішив стати виконавчим головою гіганта онлайн-шопінгу.

У своєму блозі для співробітників Безос заявив, що планує зосередитися на нових продуктах та ініціативах, що розробляються в Amazon. У нього буде більше часу для побічних проектів: його космічної компанії Blue Origin; газети, якою він володіє, The Washington Post; і його благодійної організації.

Джефф Безос - глава Amazon
Джефф Безос - глава Amazon

Запущений у 1995 році, Amazon був піонером швидкої та безкоштовної доставки, який привернув мільйони покупців. При Безосі Amazon також випустила першу електронну книгу, що отримала масове поширення, а розумний пристрій компанії для прослуховування музики Echo зробив голосові помічники більш поширеним явищем у багатьох житлових будинках.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, американські мільярдери рекордно багатіють під час пандемії, поки прості люди не можуть звести кінці з кінцями.

Як повідомляв портал Знай.uа, Джефф Безос пожертвує 10 мільярдів доларів для боротьби зі зміною клімату.

Також портал Знай.uа писав, що Ілон Маск став найбагатшою людиною: засновник Tesla утер носа власнику Amazon.