В Україні коштом міжнародних організацій буде проведена реконструкція ряду вищих навчальних закладів з метою забезпечення в них енергоефективності та підвищення комфорту.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

"Триває реалізація проєкту щодо забезпечення енергозбережувальних та комфортних умов навчання в університетах «Вища освіта України» спільно з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та Північною екологічною корпорацією (Nordic Environment Finance Corporation – NEFCO).

У межах проєкту передбачається оновити навчальні, дослідницькі та допоміжні споруди в університетах України (понад 200 будівель у 21 університеті, які входять у 1-шу та 2-гу фази проєкту) для покращення", — йде мова у повідомленні.

Львівський національний університет імені Івана Франка, кадр з відео
Львівський національний університет імені Івана Франка, кадр з відео

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Метою реконструкції є збільшення енергоефективності будівель та відповідне зменшення видатків ВНЗ. Окрім цього, програма торкнеться і якості викладання, навчання, навчальних, науково-дослідних та житлових будівель.

"Розпочалась активна підготовка до фінансування університетів другого етапу Проєкту. Це заклади вищої освіти, які отримуватимуть фінансування від NEFCO. Вони вже підписали документи про передачу коштів позики та узгодили з NEFCO й Міністерством фінансів плани реалізації проєктів. Процедури закупівель необхідних матеріалів та обладнання в університетах будуть здійснюватися за правилами NEFCO", – заявив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Сергій Шкарлет, скріншот відео
Сергій Шкарлет, скріншот відео

На виконання програми вже виділено 160 мільйонів євро від зарубіжних донорів.

Нагадаємо, що учням у школах планують збільшити навантаження, зокрема, додати уроки.

Як повідомляв портал Знай.uа, У Міносвіти показали, як змінилася українська школа І що буде нового в 2021 році.

Також Знай.uа писав, що 1 лютого 2021 року розпочалася реєстрація на основну сесію цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання, яке має проходити з 21 травня до 15 червня.