У водах Ірландського моря є острів Мен, він не відноситься до Сполученого Королівства, проте є коронним володінням Великобританії. Така автономність дозволила населенню острова першим в регіоні зітхнути з полегшенням після скасування локдауну.

Про це стало відомо завдяки сюжету британського інформаційного агентства BBC.

"Просто нас так довго тримали всередині, що випити кави з другом - це приголомшливо", - цитує видання слова одного з місцевих жителів.

Так, починаючи з понеділка, 1 лютого, на острові скасовано заборони на не життєво важливу комерційну діяльність магазинів і компаній, відкриті всі навчальні заклади, а лікарні переведено на стандартний режим роботи. Це стало можливим завдяки тому, що на відокремленій території вже двадцять днів не виявляли жодного нового випадку зараження на коронавірус.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Зараз острів Мен є єдиним районом серед усіх британських островів, де скасовано обмеження на соціальні контакти. До останнього часу в такому унікальному статусі знаходився Острів Гернсі, але 23 січня і він приєднався до національного локдауна.

Однак же втекти від локдауна на острів Мен британцям не вийде: територію повністю закрито для нерезидентів за винятком осіб, які працюють у сфері життєзабезпечення (в даному випадку це, в основному, працівники транспортної інфраструктури, що з'єднує Мен з Великобританією та Ірландією), а також випадків екстрених приватних візитів (похорон близьких родичів).

Також нагадаємо нашим читачам, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин в Україні продовжать до 30 квітня, і швидше за все, це - не кінцевий термін.

"Карантин продовжуватимемо до 30 квітня, але... швидше за все це, на жаль, не кінцева дата, коли карантин буде завершено, швидше за все він продовжуватиметься в тій чи іншій формі", - заявив прем'єр.

Раніше повідомляли, хлопець "проспав" карантин і намагається пристосуватися до зміненого світу: "Що таке Covid-19?".

Як повідомляв Знай.uа, у Києві луплять божевільні ціни на оренду квартир - після локдауну стало гірше.

Знай.uа писав, у Раду мало не прорвався псих без документів: мріяв познайомитися.