Відомий український кулінар і переможець проєкту "МастерШеф" Євген Клопотенко поділився ідеальним десертом до Дня святого Валентина.

Євген Клопотенко переконаний, що на світі немає людини, яка б не обожнювала пана-коту. Саме цей десерт кулінар називає втіленням жаги та насолоди і пропонує приготувати його на День закоханих.

"Приготуйте, і людина віддасться моменту настільки, що захоче з'їсти не тільки пана-коту, а і вас. Небезпечно, проте звабливо", - зваблює десертом Євген Клопотенко.

На своїй сторінці в Instagram Клопотенко поділився роликом, головною героїнею якого стала пана-кота з ромашкою і соусом з журавлини.

А більш розширене відео з детальним рецептом та способом приготування кулінар виклав на youtube.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Інгредієнти

Для панна-котти:
300 мл молока
300 мл вершків 33%
3 ст. л. цукру
10 г желатину в листах (6 шт.)
100-150 мл води
1-1,5 ст. л. сухої ромашки

Для соусу:
200 г журавлини
120 г цукру
1-2 гілочки розмарину

Приготування

У сотейнику або невеликій каструлі змішайте 300 мл вершків 33% і 300 мл молока.

Додайте 3 ст. л. цукру і 1-1,5 ст. л. сухої ромашки.

Листовий желатин (6 листів) замочіть в 100-150 мл холодної води на 3-5 хвилин.

Вершки з молоком доведіть практично до кипіння, до 80 градусів. Якщо немає термометра, нагрівайте до появи першої пари над поверхнею сотейника. Процідіть суміш через дрібне сито, щоб видалити великі частки ромашки.

Листовий желатин, що розмок, дістаньте, відіжміть і додайте до гарячої молочно-вершкової суміші. Добре перемішайте до повного розчинення желатину.

За допомогою ополоника розлийте суміш у стакани або спеціальні керамічні форми, можна використовувати силіконові. Поставте форми в холодильник мінімум на 4 години, а краще залиште на всю ніч.

Для соусу в невелику каструльку або сотейник висипте 200 г журавлини, 2 гілочки розмарину і 120 г цукру. Перемішайте і додайте 30-50 мл води, щоб цукор не пригорів. Поставте на середній вогонь і варіть до розчинення цукру, приблизно 2 хвилини.

Коли журавлина почне тріскати, зменште вогонь і варіть соус протягом 3-4 хвилин.

Перетріть соус через сито. Залиште, щоб соус охолов до кімнатної температури.

Дістаньте форми з десертом з холодильника і, акуратно підчіплюючи стінки ножем, викладіть пана-коту на тарілки, попередньо добре струсіть.

Полийте пана-коту соусом і подавайте.

Нагадаємо, Євген Клопотенко розповів, як отримати смаковий оргазм від Nutella

Як повідомляв портал Знай.ua, Клопотенко дав рецепт ніжної форелі

Також Знай.ua писав, Клопотенко змішав божественний салат для охочих схуднути