У Сінгапурі співробітнику лікарні помилково ввели п'ятикратну дозу вакцини від коронавірусу.

У медзакладі почали негайне розслідування

Детальніше про це розповідає видання "CNA".

Повідомляється, що інцидент стався ще 14 січня в Сінгапурському національному очному центрі. Співробітник медичного закладу помилково ввів еквівалент п'яти доз вакцини Pfizer-BioNTech COVID-19 під час вакцинації лікарів і медперсоналу.

Медики, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Медики, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Помилка була виявлена протягом декількох хвилин після вакцинації, коли персонал відпочивав у спеціально відведеному місці після вакцинації", - йдеться в повідомленні СНОЦ.

Після виявлення, про помилку відразу ж повідомили старшим лікарям. Вакцинований персонал обстежили і визнали їх здоровими. Постраждалого співробітника для обережності перевели до лікарні загального профілю Сінгапуру для спостереження.

СНГЦ / фото: Google Street View
СНГЦ / фото: Google Street View

В установі зазначили, що стан решти персоналу був стабільним протягом двох днів. Всі були виписані і взяті під контроль.

Після інциденту вакцинацію в очному центрі негайно зупинили, а інших співробітників відправили на вакцинацію в лікарню загального профілю.

У медзакладі провели розслідування щодо інциденту, списавши все на людську помилку:

"Персонал, відповідальний за розведення вакцини, був відкликаний для вирішення інших питань під час приготування вакцини, а другий співробітник прийняв нерозбавлену дозу у флаконі за готову до введення".

В СНОЦ повідомили, що потерпілий співробітник здоровий і йому призначено друге дозування вакцини до отримання результатів серологічного аналізу крові.

Нагадаємо, що Covid - 19 вказав на слабкі місця медицини України: Ляшко розповів, як виправлять ситуацію.

Як повідомляв портал Знай.иа, перша вакцина ось-ось прибуде-Степанов повідомив кому "будуватися в чергу".

Також Знай.иа писав, що Ляшко пояснив, кому вколють перші 117 тисяч доз вакцини.