Українка з Харкова Галина Куц розповіла про те, з яким мовним питанням зіткнулася в Туреччині. Свою історію вона розповіла в Facebook.

"Мовне питання типу "кaкaя рaзнiцa"(Українська чи російська) мене наздогнало в Туреччині! І дискутантом був ... турків) відпочивала я там в липні. Відпочинок чудовий! росіян там не було, їх через пандемію в Туреччину ще не впускали. Заходи безпеки досить серйозні (і в готелях, і в аеропорту)", - розповіла жінка.

Вона зазначила, що українців було так багато, що на пляжі всюди звучала українська мова. Тому іноді забуваєш, що знаходишся не в Україні. В аеропорту Анталії на табло більшість рейсів з різних міст України: з Києва, Львова, Одеси, Харкова, Запоріжжя, Дніпра. Кілька рейсів є ще з Білорусі, Молдови, Німеччини.

"Турки дуже привітні і гостинні, деякі вже навчилися говорити" спасибі "і"Слава Україні". Вони постійно всіх нас дякують за те, що українці самі безстрашні, нічого не бояться і сміливо прилітають до Туреччини ) але сталася зі мною несподівана подія", - каже жінка.

Так, інцидент стався в центрі маленького містечка Кемер, де перед нею йшла велика група львів'ян.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Йдемо ми повз якогось туристичного агентства, вибігає турків і російською мовою пропонує зайти, щоб послухати інформацію про екскурсії. Оскільки на екскурсіях ми на той час вже побували, я автоматично відповідаю українською мовою "Ні, дякую!". Відходимо метрів тридцять і чую в спину від турка: "Спасіба нада гаваріть! Па русскі! A нє ось ета дякую украінське!". Тобто, він добре зрозумів, що я йому сказала!

Я так швидко повернулася до Турка, що він аж відскочив, коли мене побачив. Очманіли і його колеги, які за нами спостерігали.

Кажу йому з натиском: "Тешекюре едерем!"(це турецькою мовою означає " Спасибі!"). A він знову кричить: "Гаварі спасіба ПА руські!!". Знову кажу: "Тешекюре едерем! Це турецькому. Спасибі! Це українською". Він жалібно почав щось мимрити про те, що має бути "Адін язик, панятен для всіх". Я кажу: "Окей! Інгліш!". Турків знову завівся: "ні! Російська!".

Жінка розповіла, що потім почалася дискусія з турком, який запевняв про те, що Росія і Україна – це одне і те ж і не слухав нічого про війну.

"Нарешті я застосувала заборонену "важку артилерію". Сказала йому: якщо Україна і Росія – одне і те ж, то турки і араби теж одне і те ж. Він аж заверещав, коли це почув. Кричав, що він не араб. Я ж йому сказала, що якщо він не зрозумів турецькою мовою "тешекюре едерем", то він не турків, a араб. Коротше, цей менеджер туризму ледь не плакав...", - зізналася жінка.

Туристка пішла від скривдженого турка, який слідом їй кричав, що вона єврейка. Але такі слова вона навіть сприйняла як комплімент.

Раніше ми повідомляли, ревнивий чоловік-турків перетворив беззахисну українку на Джокера, обличчя-суцільна рана.

Як повідомляв "Знай.uа", колишній Лорак Мурат розважився з десятками красунь в Туреччині.

Також "Знай.uа" писав, що зірка "Орла і Решки" вирушила на улюблений курорт українців, пробралася до стародавніх богів.