Екзотичний і непередбачуваний В'єтнам став наступною точкою на карті, куди вирушила команда реаліті "У кого більше?"(Новий канал). Ця країна вважається сучасним центром азіатської фешн-культури, тому ведуча Анастасія Кошман вирішила заробити грошей на виробництві шовку.

"Спочатку я думала, що знайшла найкрутішу роботу, – каже ведуча. - В'єтнам займає друге місце з експорту шовку в усьому світі. І найголовніше, що ця тканина тут дуже дорога, тому зарплати на її виробництві хороші. Працівники отримують приблизно 400-500 тисяч донг (місцева валюта) в день. Це приблизно 400-500 гривень. Сума вважається дуже хорошою для В'єтнаму".

Проект "У кого більше", фото: Новий канал
Проект "У кого більше", фото: Новий канал

І з прекрасним настроєм Настя прийшла на виробництво.

"Мій роботодавець самостійно придумав бізнес-систему, - розповідає Кошман. - За правилами його інноваційного менеджменту, робітники самі собі призначають зарплату. Тому дядько Хуан (роботодавець) надав таку можливість і мені. Попросила за роботу 500 тисяч донг, і він погодився. Коли ми зайшли в сам цех, то я побачила якісь дивні великі машини і багато працівниць. Вони там розмотували шовкопрядів. З кожного можна отримати близько кілометра нитки. Жінки беруть кокон, відокремлюють кінчик нитки, одягають на спеціальний гачок на верстаті. Нитка дуже швидко намотується на великі бобіни, з яких потім тчуть тканину. Від кокона залишається тільки живий черв'як. Дуже бридкий".

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Проект "У кого більше", фото: Новий канал
Проект "У кого більше", фото: Новий канал

Ідея працювати з живими комахами не дуже сподобалася Насті, тому дядько Хуан надав їй вибір.

"В іншому цеху можна було займатися сортуванням шовкопрядів, - каже ведуча. - Там вони вже мертві. Потрібно розділяти на кокони з нитками і без них. Скажу чесно, що це ще противніше, тому що там неймовірно смердить".

Проект "У кого більше", фото: Новий канал
Проект "У кого більше", фото: Новий канал

Вирішити, яку з цих двох неприємних робіт вибрати, Настя не змогла, тому попрацювала і там, і там. Заробила обіцяні гроші, але піддалася спокусі і купила на все зароблене шарф в магазині, який знаходиться поруч з виробництвом. Якщо ви думаєте, що собі на пам'ять, то ні. Ведуча мала хитрий план: продати річ дорожче і заробити таким чином ще трохи.

"Я почала пропонувати шарф людям в центрі міста, а вони ніяк не хотіли купувати. Всі мені відповідали, що це не справжній шок. Уявіть мій шок, коли я зрозуміла, що мій план може провалитися, і я працювала з цими гидкими шовкопрядами буквально безкоштовно".

Раніше ми повідомляли, Івлєєва з "Орел і Решка" показала найпотужніше місце сили на планеті.

Як повідомляв "Знай.uа", українець перехитрив готельєрів на екзотичних островах.

Також "Знай.uа" писав, що зірка "Орла і Решки" вирушила на улюблений курорт українців, пробралася до стародавніх богів.