Українцям розповіли, як вчасно розпізнати гайморит і що може допомогти його позбутися на ранніх стадіях.

Детальніше про це пише газета "Пенсійний кур'єр".

Гайморит - це запалення парної верхньощелепної пазухи. Захворювання говорить про запальний процес в одній з пазух і найчастіше з ним можна зіткнутися в холодну пору року. Причина гаймориту - вірусна або бактеріальна інфекція. Захворювання може розвинутися в слідстві недолікованого риніту або інших хвороб дихальних шляхів.

Гайморит є не просто неприємним захворюванням, але і може принести масу неприємностей – перерости в хронічну форму або дати ускладнення на інші органи.

Як розпізнати?

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще
  • З'являються зеленуваті (гнійні) виділення з носа. Якщо ніс сильно закладений, то хвороба може проходити без цих виділень;
  • Відчуття набряку в районі пазух і застій рідини. Ці симптоми можуть наростати з часом. Зазвичай, вранці вони практично не проявляються, а посилюються лише до вечора.
  • Головний біль;
  • Гугнявий голос;
  • Іноді може з'явиться температура від 38 і вище, однак якщо мова йде про хронічний гайморит, температури може і не бути;
  • Порушення сну;
  • Зниження апетиту;
  • При виникненні тонзиліту або фарингіту може з'явиться біль в горлі і кашель.

Гайморит / фото : Пенсійний кур'єр
Гайморит / фото : Пенсійний кур'єр

Як запобігти?

В першу чергу необхідно тепло одягатися в холодну погоду. Переохолодження є однією з найпоширеніших причин виникнення гаймориту. Також допоможе масаж пазух: при перших ознаках захворювання необхідно помасажувати ніс з використанням гірчичного масла або іншого жиру, щоб слиз не накопичувалася в носових проходах.

Найчастіше гайморит є наслідком інших простудних захворювань, тому не варто зволікати з їх лікуванням. Тобто, спочатку розвивається застуда, з'являється нежить, що знижує здатність вентиляції гайморових пазух і провокує скупчення в них слизу. Там, в сприятливій обстановці, починають розмножуватися бактерії.

Чимало важливо займатися лікуванням зубів. Гайморит часто виникає як наслідок запалення ясен або хворих зубів. Необхідно ретельно чистити ротову порожнину, ходити до стоматолога і обполіскувати рот після їжі.

Нагадаємо, що вчені назвали 4 причини постійного почуття холоду.

Як повідомляв портал Знай.иа, рихтуємо печінку після свят і" видаляємо " зайвий жирок: всього 30 днів і нове життя.

Також Знай.иа писав, що буряк згодиться не тільки на борщ: корисні властивості при хворобах серця і вагітності.