Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що позиції України щодо відновлення водопостачання до окупованого Криму залишається принциповою попри наполегливий тиск Росії.

Про це він заявив в інтерв'ю фінансованому Конгресом США Радіо Свобода.

На запитання журналістів про те, чи залишиться позиція України жорсткою щодо питання, яке "дуже актуальне для кримчан і, мабуть, дратівливе для Російської Федерації", очільник МЗС відповів наступне:

"Абсолютно! Абсолютно жорсткі. Буде деокупація – буде вода".

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також в інтерв'ю Кулеба прокоментував низку інших питань, пов'язаних з ситуацією в Криму, у тому числі й щодо перенесення "Кримської платформи" на серпень 2021 року, пояснивши, що співпало кілька факторів.

"Так само, чесно вам можу сказати, що чим більш позитивною є реакція партнерів, тим більше ми фіксуємо зусиль Російської Федерації з дискредитації «Кримської платформи» і з запобігання участі в саміті тих чи інших держав. Вони вже опускаються до того, що прямо передають сигнали главам певних держав і урядів, що якщо ви поїдете на саміт «Кримської платформи», то вам буде ось це, ось це і ось це у відповідь від нас. Шалений спротив Росії вже спостерігається! Дві мети – дискредитація самої ідеї і запобігання участі лідерів у саміті", — розповів міністр.

Нагадаємо, раніше Латвія підставила дружнє плече українським солдатам

Як повідомляє портал Знай.uа, На Донбасі віддячили волонтерам за допомогу воїнам: "поважаємо вашу позицію"

Також Знай.uа писав, що ЗСУ на Водохреща влаштували для прифронтового селища свято: "як і на мирній території"