Президент України Володимир Зеленський розповів про вакцинацію і зазначив, що в нашій країні будуть скасовувати обмеження для тих людей, які отримають щеплення від коронавірусу і також це торкнеться тих, хто перехворів covid-19.

Про це розповів глава держави під час форуму "Україна 30".

Президент зазначив, що вакцинація є одним з правильних кроків для українців у питанні подорожей.

"Ми будемо як держава скасовувати заборони (карантинні, - ред.) для людей, які вакцинуються або перехворіли COVID-19", - заявив він.

Крім того, Зеленський назвав ті категорії українців, у яких немає права на відмову від вакцинації, хоча на даний момент вона і залишається добровільною.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Вакцина від covid-19, скріншот відео
Вакцина від covid-19, скріншот відео

"Поки добровільно ... Я вважаю, що всі люди, які працюють на державу, які мають постійні контакти, вони не мають права відмовитися від вакцинації", - зазначив глава держави.

Президент переконаний, що винятки можна робити тільки для осіб з алергією, кому неможливо зробити щеплення. Він навіть зазначив, яким чином держава регулюватиме це питання.

"Я вважаю, що Кабмін повинен розробити цю програму... Я вважаю, що це правильно (розробити список професій, - ред.)", - сказав він.

Також міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що зараз країни готові співпраці, хоча це може закінчитися зовсім скоро.

"Коронавірус завів нас у ситуацію, коли країни демонтують велику об'єднаність, Солідарність. І в цьому я оптиміст. А помірний я в тому, що вважаю, що це тимчасове явище. Я думаю, як тільки всі ринки наситяться вакцинами, а госпіталі ліками і надійними протоколами для лікування коронавірусу, ситуація почне відкочуватися назад", - говорить Дмитро Кулеба.

Раніше ми повідомляли, у Зеленського приготували українцям сюрприз, але потрібно почекати до літа.

Як повідомляв "Знай.uа", лікарю ввели п'ятикратну дозу вакцини від COVID-19, списавши все на випадковість.

Також "Знай.uа" писав, що Ляшко розкрив великі цифри вакцинації українців, що охоплюють 95%.