Українці просять президента Володимира Зеленського про спрощення системи реєстрації газобалонного обладнання (ГБО) на автомобіль та скасування його примусової сертифікації. Люди також просять про зменшення цін на автомобільне пальне.

Відповідні петиції з'явилися на сайті президента України. Автор петиції про скасування обов'язкового проходження сертифікації авто перед реєстрацією ГБО пояснив свою позицію. Він наголосив, що ГБО встановлюють з метою економії, а на сьогодні вартість його реєстрації збільшилася у 5-8 разів з того часу, коли не потрібно було проходити сертифікацію. Крім того, суттєво ускладнився сам процес.

Автомобілі на дорозі, скріншот відео
Автомобілі на дорозі, скріншот відео

"Організації які займаються сертифікацією ніяк не зроблять установку ГБО більш безпечною. За безпеку відповідає компанія установник і сам власник авто. Тому вважаю що подібні центри тільки грабують народ. Завдяки установці ГБО на авто, люди завдають меншої шкоди навколишньому середовищу, і тому з метою турботи про природу, потрібно стимулювати установку ГБО на авто. Або просто не заважати людям це робити, створенням таких ось сертифікаційних центрів.", - пише ініціатор петиції. Текст петиції

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Крім того, в іншій петиції, зареєстрованій 8 лютого 2020 року, українці просять розглянути звернення, щодо врегулювання цін на автомобільне пальне для населення.

Петиція, petition.president.gov.ua
Петиція, petition.president.gov.ua

Петиція, petition.president.gov.ua
Петиція, petition.president.gov.ua

Нагадаємо, котли та плити стали "жерти" вдвічі більше газу, українцям не по кишені: "Немає грошей на найнеобхідніше!". Українці скаржаться на суттєве погіршення якості газу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", батьки просять у Зеленського скасувати ЗНО і заборонити мобільні телефони в школах. Українці просять заборонити учням користуватися мобільними телефонами.

Також "Знай.ua" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни: "В кого дохід, не перевищує 50 тисяч гривень". Українці просять призначити субсидії всьому населенню країни.