В Україні почалися сильні снігопади, через що на міжміських дорогах водії можуть зіштовхнутися зі значними складнощами. Аби уникнути лиха, у МВС водіям радять по можливості відмовитися від дальніх поїздок, але якщо ж вам не поталанило і ви потрапили у снігову пастку, то треба знати, що слід робити.

Інструкцією на цей складний випадок діляться на офіційній сторінці Головного сервісного центру МВС.

По-перше, необхідно у будь-яку ціну берегти бензин і не відходити далеко від авто. Бувалі водії навіть радять мати взимку запасну цистерну з бензином, а також постійно дозаправляти бак до повного.

По-друге, треба спробувати самостійно розкопати автомобіль із замету й намагатися їхати. Під колеса можна підкласти килимки або інші предмети для кращого зчеплення. Не варто тиснути до упору на педаль газу. Також можна змінювати напрям коліс: спочатку поставити їх прямо, потім повернути праворуч та ліворуч.

По-третє, у випадку, якщо виїхати самостійно все-таки не вдається або у вас закінчується пальне - телефонуйте рятувальникам.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Погода в Україні, кадр з відео
Погода в Україні, кадр з відео

Також не завадить мати в авто комплект запасного або додаткового теплого одягу, і на додачу — взуття на кшталт чобіт або валянок, яке дозволить вам ходити по снігу, аби розкопати свою машину.

"Будьте пильні на сніжній дорозі, не робіть раптових рухів, думайте про керманичів поряд з вами", — радять у МВС українським водіям.

Нагадаємо, Українців попередили про хуртовини та ожеледицю на дорогах: термінове звернення МВС.

Як повідомляв портал Знай.ua, Міжнародне і національне посвідчення водія: у МВС пояснили головну різницю.

Також Знай.ua писав, Чого категорично не можна робити в ожеледицю і як правильно падати: корисні поради МВС.