Національне водійське посвідчення, видане в Україні, є дійсним у низці країн світу, але далеко не у всіх. Щоб мати право на управління транспортним засобом в решті країн світу необхідним є додатковий документ: міжнародне посвідчення водія.

Про різницю між ними розповідають на сторінці Головного сервісного центру МВС.

Так, національне посвідчення, хоч і міжнародного зразка — але чинне воно лише у країнах-підписантах Віденської конвенції. Угода охоплює майже всю Європу, але ще ширшим є список країн-підписантів Женевської конвенції — в них вже на додаток до національного документа знадобиться і міжнародний, який можна отримати у Сервісних центрах МВС.

Зображення МВС
Зображення МВС

Для цього треба підготувати такі документи:

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще
  • пред’явити оригінал посвідчення водія адміністратору на місці та надати його копію;

  • паспорт громадянина України (у разі надання ID-картки без наявних у безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи)

  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон;

  • фотокартка розміром 3,5х4,5 см на матовому папері;

  • платіжний документ (квитанція), який засвідчує оплату адміністративної послуги.

Термін дії міжнародного посвідчення водія – 3 роки, але воно чинне лише за наявності національного посвідчення водія

Нагадаємо, МВС створило мобільні сервісні центри для водіїв: "Приїдемо в будь-який куточок України".

Як повідомляв портал Знай.uа, "листи щастя" тепер приходитимуть не автовласникам, а водіям: як працюватиме нова послуга МВС.

Також портал Знай.uа писав, як отримати пільги учасникам бойових дій і які потрібні документи.