Перша леді України Олена Зеленська сьогодні, 9 лютого, відвідала Форум "Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями".

Олена Зеленська у повідомленні на своїй сторінці у соцмережі Інстаграм наголосила, що якість харчування у школах є одним з пріоритетів та цілей МОН на 2021 рік. За словами першої леді на Форумі спілкувалися про освіту не лише у звичному контексті - дисципліни та уроків - але й передусім про людей, які "дорослішають, формують свої звички, зокрема й харчові".

"Коли рік тому ми починали працювати над оновленням системи харчування у школах, я й уявити не могла всього масштабу проєкту. Потрібно було змінювати законодавчу базу, розробляти нові меню та проводити просвітницьку роботу. Але важливо було почати. Сьогодні завдяки плідній діяльності робочої групи, до якої входять не лише представники Міносвіти, МОЗ та Мінекономіки, а й дитячі лікарі, дієтологи, ендокринологи, фахівці з харчування, ми стали ближчими до своєї головної мети – здорової та щасливої української нації.", - поділилася перша леді. Олена Зеленська

Олена Зеленська, instagram.com/olenazelenska_official
Олена Зеленська, instagram.com/olenazelenska_official

Олена Зеленська, instagram.com/olenazelenska_official
Олена Зеленська, instagram.com/olenazelenska_official

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Олена Зеленська також поділилася планами на майбутнє. За її словами, зараз чекає найвідповідальніший етап, а саме впровадження нововведень на місцях. Вона зауважила, що кожен залучений у процес має брати на себе відповідальність за його реалізацію.

На Форумі були присутні директори департаментів освіти й науки та начальники управлінь освіти й науки з регіонів, від яких безпосередньо залежить успішність осучаснення системи шкільного харчування. Перша леді висловила сподівання, що сьогоднішній Форум та спілкування з колегами надихнуть їх на впровадження необхідних змін.

"Шкільне харчування – це значно більше, ніж грами солі чи цукру, калорійність страви чи кількість вуглеводів у шкільних десертах. Це – про наших з вами здорових дітей. Ну а що може бути важливішим?", - підсумувала вона. Олена Зеленська

Нагадаємо, котли та плити стали "жерти" вдвічі більше газу, українцям не по кишені: "Немає грошей на найнеобхідніше!". Українці скаржаться на суттєве погіршення якості газу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", батьки просять у Зеленського скасувати ЗНО і заборонити мобільні телефони в школах. Українці просять заборонити учням користуватися мобільними телефонами.

Також "Знай.ua" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни: "В кого дохід, не перевищує 50 тисяч гривень". Українці просять призначити субсидії всьому населенню країни.